06 42481064 info@bistare.nl

Focusing

Luisteren naar je lichaam

Weg van de pijn of er naar toe?

Vaak willen we weg van de pijn, het snel opgelost hebben. Je lijf wil je iets laten weten, maar jij wil door. Nu. Geen zin in. En die vervelende klacht komt maar iedere keer terug.

Wat is focusing?

Focusing is een prachtige techniek om je te helpen bij wat het ook is waar je tegen aanloopt. Misschien heb je wel gemerkt dat veel nadenken over een probleem meestal niet tot een oplossing leidt. Bij focusing leer je te luisteren naar de boodschappen van je lijf. In 2017/2018 heb ik hiertoe een focusing opleiding gevolgd bij HOLOS. Deze techniek zet ik vaak in als onderdeel van mijn behandeling, maar je kunt ook een volledige focusing sessie volgen bij mij. Een volledige focusing sessie valt helaas niet onder de vergoeding van de verzekeraars

Hoe werkt focusing?

Door mijn begeleiding wordt je met je aandacht naar je lijf gebracht. Daar help ik je om met een nieuwsgierige, open en milde houding waar te nemen wat er zo te voelen valt in je lijf. Het lijkt misschien een beetje op een soort ‘’bodyscan’’. Vervolgens wordt je uitgenodigd om op die plek waar jouw lijf aandacht vraagt erbij te blijven en in te zoomen. We kijken samen of dat wat je zo voelt, of je dat ook kan erkennen. Hiervoor krijg je alle tijd en blijven volgen wat er in je lijf gebeurd.

Wat is het effect?

Door met aandacht bij je lijf te zijn kan er een verschuiving ontstaan, een gevoel van ruimte, van stroming, ontspanning. Een inzicht in wat het is dat jij nodig hebt. Door te voelen, in plaats van te analyseren.