06 42481064 info@bistare.nl

Psoas Massage

Ruimte in rug en romp

Klachten

Heb jij last van lage onderrugklachten en stress? Heb je pijn bij je schouders? Misschien voel je spanning bij je maag of je kaken? Heb je platvoeten, bekken- of nierproblemen? Of een combinatie van deze klachten? Dan is deze massage geschikt voor jou!

Psoas Massage

Om deze Psoas spier optimaal te benaderen wordt je rug gemasseerd en eventueel je buik. De bovenkant van je schouders en je onderrug krijgen uitgebreid aandacht. Als het goed voor je voelt kan deze Psoas spier ook aan de voorzijde van je lichaam worden behandeld. Door liften, rekken en strekken van je heup- en kniegewrichten, en door massage van de buik kan de spanning in deze spier afnemen.

Massage effect

Door de langzame massage kunnen je spieren ontspannen en je stress hormonen in je lijf afnemen. Het ontspannen van de psoas spier kost tijd. Hij moet weer leren ontspannen en langer worden voor een optimale functie. Een gevoel van soepelheid, ruimte en ontspanning kunnen zich aandienen. Met als resultaat meer warmte voor het orgaanstelsel en een toename van vitaliteit en rustigere ademhaling.

Over de Psoas

Deze spiergroep verbindt je borstwervels en lendenwervels met spieren van je boven dijbeen, vlak onder je heupgewricht. Het houdt je SI-gewicht bij je heiligbeen in evenwicht. Door de verbinding met je middenrif beïnvloedt hij de ademhaling. De spier helpt je benen te bewegen door je romp voorover te buigen en je heupen te buigen. Deze spier werkt als contragewicht voor je buikspieren. Bij je solar plexus komen je Psoas spier en diafragma samen. De nieren liggen tegen de Psoas aan en blaas, ingewanden, en reproductieorganen liggen ervoor.

Psoas overbelast

Deze spier wordt ook wel de spier van de ziel genoemd vanwege je behoefte te bloeien en te overleven. Als gevolg van stress trekt de spier de romp als het ware samen als gevolg van (onbewuste) schrikreactie(s). De Psoas spant zich om te kunnen vluchten of vechten; te overleven. Spanning kan ook door trauma of onverwerkte emoties veroorzaakt zijn. De spier kan overbelast raken wanneer hij gebruikt wordt om je gewicht te dragen in plaats van de bottenstructuur te bewegen. Dit kan leiden tot spiermoeheid, schade aan botten en bloedtoevoer doen afnemen.

Extra

Als je kiest voor de therapeutische vorm van deze massage krijg je extra een intake en een nagesprek. Zo kun je ook nog eens bewust worden van waar jouw spanning mogelijk mee te maken heeft. Misschien is er iets wat je onbewust vasthoudt.

Afspraak

Wil je een afspraak maken of meer weten? Klik dan hier