06 42481064 info@bistare.nl

Massagetherapie verzekerd?

Veranderingen in 2019

Geen vergoeding van CZ groep

Ben je verzekerd bij Nationale Nederlanden, OHRA of CZ? Lees dan hier verder wat er verandert en wat jij zelf kan doen om te zorgen dat massagetherapie voor jou wordt vergoed…..

Wat verandert er?

Een aantal zorgverzekeringen zal per 2019 een groot aantal behandelvormen in de complementaire zorg schrappen. Massagetherapie is één van de behandelingen die dan niet meer worden vergoed.

Misschien heb je een zorgverzekering bij OHRA, CZ of Nationale Nederlanden (CZ groep)?

De zorgverzekeringen van de CZ-groep vergoeden per 2019 een groot aantal complementaire behandelingen niet meer. Voorheen deden ze dit wel vanuit de aanvullende verzekering.

Mijn behandelingen worden per 1 januari 2019 niet meer vergoed door bovengenoemde zorgverzekeraars.

Wat kan jij zelf doen

Ben je verzekerd bij CZ, OHRA of Nationale Nederlanden en wil je graag gebruik maken van de gedeeltelijke vergoeding voor o.a. massagetherapie?

Stap dan voor het einde van het jaar over op een verzekering die wel alle natuurgeneeskundige behandelingen vergoed.

Hoe weet ik of een andere zorgverzekeraar wel vergoed?

Op de site van zorgwijzer kun je bijvoorbeeld informatie vinden t.a.v. verzekeraars, kosten van (aanvullende) verzekering en vergoeding.
De behandelingen die ik geef vallen onder ‘’natuurgeneeskunde’’ of soms ook wel ‘’alternatieve behandelingen’’. Het is echter raadzaam om contact op te nemen met de desbetreffende verzekeraar. De informatie hieronder helpt daarbij.

Ik ben als therapeut aangesloten bij de VNT (Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten) en de behandelcode is 24005 – Behandeling overige natuurgeneeskunde

Neem contact op met je (nieuwe) verzekeraar om uitsluitsel over vergoeding te krijgen.

Veel succes!