06 42481064 info@bistare.nl

Burn Out

het persoonlijk verhaal van Marleen

Magische handen

“Het is november en ik heb mijn eerste sessie bij Diana. Met lichte tegenzin fiets ik naar haar toe. Een beetje huiverig voor wat gaat komen. Hoe bloot moet ik mij, letterlijk en figuurlijk, gaan geven? Bij binnenkomst, stelt Diana mij gerust. We beginnen met een kop thee en een gesprek over mijn klachten en wat ik uit de sessie wil halen. Ontspanning. Ze vraagt van welke fysieke klachten ik op dit moment het meeste last heb. Mijn benen en duizeligheid. Ze stelt een haptische massage voor, gericht op mijn benen. Ik kleed mij uit en neem plaats onder heerlijk warme handdoeken.

Diana raakt mijn benen voorzichtig aan en maakt draaiende bewegingen met ze. Af en toe vraagt ze waar ik aan denk, of ik mijn focus op haar handen wil houden. Langzaamaan zak ik steeds verder weg in de ontspanning. Een heerlijke ervaring en tegelijkertijd kom ik tot de ontdekking dat er veel meer spanning in mijn lijf zit dan ik dacht. Met kleine schokkerige bewegingen geven mijn benen zich steeds meer over. Ze proberen nog ‘in het gareel’ te blijven. Ze proberen zich te verzetten tegen het loslaten. Dit herken ik in mijn dagelijkse leven. Sinds half oktober zit ik ziek thuis door een lichte burn-out. Geen druk van werk meer en toch lukt het mij niet om te ontspannen. Ik blijf continue in de weer, bezig met ‘nuttige’ zaken, terwijl mijn lijf schreeuwt om rust en ontspanning.

Na afloop praten we na. Ik zit met een zwaar lijf en een heerlijke tinteling langs mijn ruggengraat ontspannen op haar bank. Diana geeft aan dat het oké is om nu wat meer op de bank te zitten. Luister naar je lichaam. Een half uurtje beweging is, in mijn situatie, genoeg. Geef jezelf over aan je gevoel, heb vertrouwen dat het goed komt. Zo licht als een veertje zit ik op de fiets terug naar huis. Zelfs een luid rinkelende fietsbel van een dame met het haast, kan mij niet op de kast jagen. En dat voor iemand die van het minst of geringste schrikt de laatste tijd. Wat mooi dat Diana, met één sessie, mijn malende hoofd wat meer tot rust heeft weten te krijgen. Wat een gouden tip van een collega om eens naar een holistische massagetherapeut te gaan.

Nu, drie maanden en zes sessies later, gaat het stukken beter met mij. Van mijn lange lijst met lichamelijke klachten is alleen de vermoeidheid over. Wederom laat Diana mij inzien dat ook dit oké is. Het herstellen van een burn-out gaat op en neer. Dat ik dus nog gauw vermoeid ben, is niet gek. Zeker niet als je kijkt waar ik, nog maar, drie maanden geleden vandaan moest komen. Elke massage die Diana mij heeft gegeven was een fijne en leerzame ervaring. Het maakt niet uit of dit een haptische massage is, een voetreflexologie massage, holistic pulsing of chakra massage. Diana geeft elke massage met ontzettend veel liefde en aandacht. Ze stelt je gerust en neemt uitgebreid de tijd voor je. Ik kan het iedereen aanraden die niet lekker in zijn of haar vel zit en open staat om te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Keer op keer zit ik op de fiets naar huis met nieuwe waardevolle inzichten en een ontspannen lijf. Wat een magische ervaring.”