06 42481064 info@bistare.nl

Ontspan je Psoas

Massage en een oefening

Ontspan je grootste stress-spier

Stress. Door die tijger voor je neus? Nee, door het vele doen, veel gedachten. Niet alleen massage kan helpen bij het ontspannen van je grootste stress spier, maar oefeningen kunnen hier ook behulpzaam bij zijn. Benieuwd?

Welke spier hebben we het eigenlijk over?

Het betreft de Psoas spier. Ook wel genoemd de spier van je instinct. Of spier van je ziel. In elk geval bij de meeste mensen zeer gespannen met als gevolg een heel scala aan klachten. Onderrug, schouders, nek, kaken en nog veel meer. De spier verbindt je onder- en bovenlichaam en bevindt zich tussen de onderzijde van de wervelkolom en de bovenkant van het dijbeen, diep in het lichaam. Als deze spier gespannen is kun je die vaak voelen in je buik, boven je bekkenrand ter hoogte van je heupgewricht.

Betekenis van de spierspanning

Je kunt bij Bistare een massage ervaren gericht op deze spier. Hierbij kun je voelen waar er spanning in jouw lijf zit, en in hoeverre jouw benen en heupgewrichten ruimte hebben om te bewegen. Bij een gespannen Psoas spier is die ruimte beperkt. De behandeling laat je voelen en kan leiden tot inzichten hoe jij zelf deze spanning opbouwt en wat je kan helpen hierbij. Lees hier meer over de Psoas massage…

Ontspanningsoefeningen en meer kennis

Pasgeleden was ik bij yoga lab in Amsterdam voor een workshop van 3 halve dagen over de Psoas spier. Een zeer inspirerende lerares, veel uitleg over wat deze spier precies doet, vooral als deze te gespannen is. Maar bovenal, veel oefeningen om deze spier te ontspannen. Een echte aanrader om deze Psoas workshop te volgen!!

Oefening

Ga liggen op je rug en leg een (yoga) bolster tussen je schouderbladen tot aan de onderkant van je schouders (BH-band hoogte), de rest van de bolster steekt boven je hoofd uit. Leg onder je hoofd nog een kussen en hou je nek vrij. Buig je knieƫn richting plafond in een hoek van ca 90 graden en plaats je voeten op heupbreedte plat op de grond. Blijf zo enkele minuten liggen, en je Psoas kan ontspannen. Is dit niks voor jou? Wandelen is ook heel erg goed voor de ontspanning van de Psoas spier.